Telefon: 0723 426 491 | Email: contact@meritabio.ro

Despre noi

Balta de pescuit sportiv MERITABIO, din localitatea Cheresig, comuna Toboliu, județul Bihor a fost concepută și amenajată cât mai natural ca o oază de verdeață și liniște în jurul luciului de apă, lin curgătoare in anul 2012 pe locul bălții din localitate care era părăsită și colmatată. În urma săpăturilor și amenajărilor făcute a rezulta balta actuală cu o adâncime de 2,5 m. Drumurile din jurul bălții sunt mărginite de arbuști și arbori, malurile sunt înierbate și toate acestea sunt înconjurate de cultură
ecologică. Dezvoltându-se vegetația sa dezvoltat și fauna și se pot întalni animale și păsări de apă. Apa din baltă este curgătoare. Alimentarea este din Canalul Colector iar vărsarea se face in Crișul Repede.

 

Balta MERITABIO este compusă din trei zone

Prima zonă este zona canalelor (2ha) și este formata dintr-un canal drept și îngust (5m) și un canal mai lat (40m) cu trei insule și mai multe curburi unde speciile de pești dominante sunt știuca, carasul, bibanul și roșioara.
A doua zonă este balta principală (3ha) cu două insule și o porțiune cu stuf, amenajată cu 13 locuri de pescuit cu loc de acces la apă și masă cu acoperiș iar speciile de pești dominante sunt crapul, carasul, amurul, novacul, șalăul, crapul koi, plătica și știuca.

A treai zonă este o baltă mică (0,2ha) populată cu amur.
Prima populare cu pești sa facut in anul 2013 când s-au introdus crapi de două veri, crapi reproducători, amuri, novac,lin și șalău. În anii următori balta s-a mai populat cu crap de două și trei veri iar in anul 2018 s-a populat cu 1000kg de crap, 1000kg de caras în balta mică.

Dispunem de parcare, baie, frigider, apă potabilă, lemne de foc, două bărci cu vâsle care se pot folosi în caz de nevoie și personal la dispoziție non-stop.
Intrarea se face prin incinta fabricii de suc de mere MERITABIO, prima stradă din spatele gării, iar ca poziție este situată între gara din Cheresig si Crișul Repede, pe partea dreaptă a șoselei la intrarea in localitatea Cheresig. În localitatea Cheresig există câteva ABC-uri și pițeria Mama Karina.
Orașul cel mai apropiat este Oradea și se afla la 25 de kilometri pe direcția Sântandrei.

 

Ne poti suna
 

0723 426 491

 

 

Office
 

Program L-D 07:00-19:00
19:00-07:00

 

 

Email
 

contact@meritabio.ro